Facebook’un planları nedir?
Facebook’un planları nedir?
Sosyal medyanın kralı Facebook,tüm diğer sosyal uygulama servislerini kendi bünyesinde barındırarak tek güç olmak istiyor
Facebook var olan tüm ‘sosyal’ servisleri bir araya getirme ve tek çatı altından sunma gibi bir stratejiye sahip. Sosyal ağın neredeyse bütün uygulamaları başka siteler veya uygulamalar tarafından da sunuluyor. Facebook’un formülündeki en büyük çarpan da bu özelliklerin tamamını bir araya getiriyor olması.
Facebook’u hepsi birbirinden farklı platformlar olan Twitter, Pinterest, Tumblr veya Skype gibi kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında Messenger uygulaması da Whatsapp, BBM veya Viber’in sunduğu temel özelliklerin tamamını barındırıyor. Biraz da bu özelliği Facebook’a bir milyar aktif kullanıcıya sahip olma lüksünü getiriyor. Bu durumun bilincinde olan Facebook yönetimi de trend uygulamaları hemen satın almaya çalışıyor veya bir klonunu çıkarıyor.
(Bu konu hakkında daha önce yayınladığımız Facebook’un Şu Zamana Kadar Klonladığı Uygulamalar başlıklı içeriğe göz atabilirsiniz.)
Son olarak sayıları her geçen gün artan mobil mesajlaşma uygulamaları Facebook’un radarına girdi. Whatsapp’ı satın almaya çalışan ancak olumsuz cevap alınca kendi uygulaması Messenger’a yönelen Facebook yönetimi, eklediği özellikler ile bu pazardaki başarılı uygulamalar ile rekabet etmeye çalışıyor. Bu anlamda sosyal ağın yine birinci stratejisi ‘tüm özellikleri’ bir arada sunan bir uygulamaya sahip olmak. Sohbet özelliklerinin yanına ücretsiz aramanın eklenmesi Messenger’ı hem Whatsapp – BBM hem de Viber benzeri bir uygulamaya dönüştürüyor.
Facebook’un bu özelliğini belki de en iyi aşağıdaki görsel ile anlatabiliriz. Business Insider‘da yayınlanan aşağıdaki infografikte Facebook’un ana sayfasındaki hangi özelliğin hangi uygulamaya veya sosyal ağa karşılık geldiği gösteriliyor.
Kısaca infografikten bahsedelim. Görselde Facebook’un fotoğraf uygulamaları Tumblr ve Pinterest’e, durum güncellemesi ve haber akışı Twitter’a, Fotoğraflar sekmesi Instagram’a benzetiliyor. Bunun yanında sadece mesaj uygulaması dört farklı servis ile ortak özelliklere sahip.
Kaynak:sosyalmedya.co