Karikatür Dersleri (Ejderha)
Bebek bir ejderha çizmek ister misiniz? Daha önceki derslerimizde hiç böyle şirin bir karikatür çizmemiştik. Oldukça kolay bir çizim olan bu bebek ejderha için az detay vereceğiz.
Şimdiden kolay gelsin.
.
.
.
.
.
Bebek bir ejderha çizmek ister misiniz? Daha önceki derslerimizde hiç böyle şirin bir karikatür çizmemiştik. Oldukça kolay bir çizim olan bu bebek ejderha için az detay vereceğiz.
Şimdiden kolay gelsin.
.
.
.
.
.
Yakın şehirlere uzak numaralar… Türkiye’deki telefon şehir kodları listesine bakarsanız, birbirine komşu şehirlerin kodlarının çok farklı, kod numaraları yakın olan şehirlerin ise birbirlerinden çok uzak olduklarını görürsünüz. Bunun nedeni, kod sisteminin tuşlu telefonlar yaygınlaşmadan önce kadranlı telefonlara göre kurulmuş olmasıdır. Kadranlı telefonlarda 9’u çevirmek için, hizasındaki deliğe parmağınızı sokup, sonuna kadar kadranı çevirmeniz ve bırakmanız…
20.yüzyılın odamı Albert Einstein’nin 40 yıldır kavanozda bekleyen beyni üzerinde yapılan bir araştırma, Einstein’nin beyninin bir bölümünün anormal geliştiğini gösterdi. Einstein sağlığında beyin üzerinde çalışmalar yapıyordu ve bir biyografisinde ölümünden sonra kendi beyninin de incelenmesini istediğini yazmıştı. Ama şüphesiz beyninin başına ne geleceği aklının ucundan bile geçmemiştir. Einstein öldüğünde otopsiyi yapan doktor Thomas Harvey, bu…
Evlerde kullanılan karbonat ne işlere yarıyor bir bilseniz. Şişkin midenizi rahatlatmadan tutun da dişlerinizi beyazlatmaya kadar her işe hakim. Tabi bunun yanında gizli bir işlevi daha var. Şu ana kadar bildiğiniz bütün yapıştırıcılardan daha güçlü bir yapıştırıcı oluyor. Nasıl mı? Çok basit. Bir japon yapıştırıcısını alın. Yapıştırmak istediğiniz bölüme biraz dökün ve üzerine karbonat sürün….
Satranç oyunu Türkiye’de çok fazla ilgiye sahip olmasa da öğrenciler arasında büyük bir ilgiye sahip. Öğretmenlerin de çabasıyla okullarda açılan satranç dersleri gelecek nesilin bu oyunu iyi oynamasını sağlayacak. Satranç oyunun tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmak isterseniz bu video tam size göre. [media id=11 width=320 height=240]
Bu sorunun temel üç nedeni vardır Ülkemizin her tarafında olmasa bile, kışın çok soğuk geçtiği yerlerde, özellikle sabahları soğuk havada arabaların motorunu çalıştırabilmek sorun olur. Bu sorunun temel üç nedeni vardır ve birleştiklerinde sabahın köründe, soğuk havada insana ter döktürürler. Benzin de diğer sıvılar gibi soğuk havada daha az buharlaşır Bunu yazın güneş gören bir…
Yaklaşık olarak 1900’lü yılların başında çıkan IQ yani zeka, mantık soruları kişilerin belirli bir testten geçerek zekasının yaşının hesaplanmasını amaçlamaktadır. Zeka soruları bilindiği gibi ilk olarak zeka özürlüsü kişilere uygulanmak üzere tasarlanmıştır. Gerçekten zeka geriliği olup olmadığını ispatlamak için kullanılan testlerdi bunlar. Daha sonraki yıllarda ise bunların her insana uygulanması gerektiği düşünülerek genel IQ testleri…