Sondan Bir Önceki SBS

SBS’ye bir hafta kaldı. 2008 yılında uygulanmaya başlanan ve öğrencilerin 6.7 ve 8. sınıfta sınavlara katıldığı SBS için 8. sınıflar 4 Haziran Cumartesi, 7. sınıflar 5 Haziran Pazar günü ter dökecek. Her iki sınava da 1 milyonun üstünde öğrenci katılacak. Öğrenciler son hazırlıklarını yapıyor.

 

TÖDER Rehberlik Uzmanları, SBS’ye bir hafta kala öğrencilere başarılı olabilmeleri için uyarılarda bulundu.

 

SBS’ye 10 gün kala adayların hem fiziksel hem bedensel hem de zihinsel açıdan sınava hazır olduklarına kendilerini inandırmaları gerekiyor. Adayların bedensel açıdan son dört gün dinlenmeleri bedensel yorgunluk gereken işlerden uzak durmaları faydalı olacaktır. Çıplak ayakla toprağa basmaları negatif elektrikten kurtulmaları açısından uygun olacaktır. Açık havada dolaşmaları kapalı ortamlardan uzak durmaları sakin olmaları açısından uygun bir işlev olacaktır.

 

Zihinsel açıdan son üç gün içinde ders çalışmamaları, sınav dışında konuları konuşmaları, geçmiş yıllardaki başarılarını hatırlamaları, sürekli olumlu cümleler kullanarak kendilerini motive etmeleri gerekmektedir. Adayların çok fazla efor gerektirmeyen sporları yapmaları. Heyecanlı spor karşılaşması veya komedi filmi izlemeleri faydalı olacaktır.

ÖNCEKİ YILLARIN SORULARINI ÇÖZÜN

 

Konu eksiği olmayan öğrenciler için geçtiğimiz yıla ait SBS’nin aynı zamanda konu tekrarı işlevini gördüğünü açıklayan uzmanlar, “Özellikle yılsonuna doğru öğrenciler konuları tekrar etmekten sıkılır. Bu durum konuların çokluğundan veya bazı konuların iyi öğrenilmesinden kaynaklanır. Bütün bu durumlar karşısında geçmiş yıllara ait sorular mutlaka çözülmelidir. Çıkmış soruları çözmekle; sınavda hangi konulardan soru geldiği, soruların üslubu, soruların mantığı, soruların soruluş tarzı, soruların konulara göre dağılımı, konuların önem dereceleri, hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceği, soruların zorluk ve kolaylık oranları belirlenebilecektir. Unutulmamalıdır ki, çıkmış sorular sınavın aynası niteliğindedir. Deneme sınavları hem teknik, hem taktik, hem de psikolojik anlamda gerçek sınavın bir provasıdır. Dolayısıyla prensip olarak her deneme ciddiye alınmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Uzmanlar, “Soruyla inatlaşmayın, karmaşık soruları atlamayın, strateji geliştirin, ipuçlarını iyi değerlendirin, doğal beslenin” tavsiyesinde bulunuyor…

 

Adaylar bu sınavda konulara ait temel bilgilere sahip olmanın yanında, okuduğunu anlama, basit işlem alışkanlıkları, zihinsel becerilerin ölçülmesi, temel kavram ve ilkelerle düşünmeye yönelik sorularla karşılaşacak.

Similar Posts

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir