Kurşun Kalem Nasıl Yapılır?
Kurşun kalemlerle ilgili birkaç bilgi vermiştik sizlere. Şimdi ise yabancı dilde olan bir belgesel ile görsel olarak kurşun kalemlerin hayatını özetlemeye çalışacağız. İşte bu görsel video ile bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kurşun kalemlerle ilgili birkaç bilgi vermiştik sizlere. Şimdi ise yabancı dilde olan bir belgesel ile görsel olarak kurşun kalemlerin hayatını özetlemeye çalışacağız. İşte bu görsel video ile bilgi sahibi olabilirsiniz.
Mikrodalga ve Play-Doh gibi buluşların kaza sonucu bulunduğunu belki de duymuşsunuzdur. Ya da Alexander Fleming’in penisilini bir rastlantı sonucu bulunduğunu. Sizce tüm bunlar de tesadüf mü yoksa şans mı? İşte günlük yaşantımızda kullandığımız, tesadüfen icat edilen 7 ürün: Fonograf: 1877 yazında Thomas Edison tarafından telgraf sinyallerinin, kalay ve kağıt silindier müdahalesiyle oluşturduğu ses sayesinde ortaya…
6. sınıf öğrencim Serap Fen ve Teknoloji dersinden bir ödev almış. Ödevine göre bir volkan deneyi yapması gerekiyor. Daha önceden yaptığım bir deney olduğu için ben de deneyimlerimle ona yardımcı olmak istedim. Aslında çok basit bir deney. Bir bardağın etrafını jelatin ile kaplıyorsunuz. Bu görüntüyü bir dağa benzetmeye çalışmanız gerek. Aslında ben bu deneyi yaparken…
Google artık yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor. Bu özellik ise benim gibi bir çok su altı meraklısının ilgisini çekmekte. Aynı sokakların görünümü gibi su altında da yine istediğimiz gibi görebileceğiz hem de evimizin rahatlığında. Su altı meraklılarının bu özelliğe bayılacağını umuyoruz. Hatta bununla ilgili bir görüntü paylaşan Google herkesi heyecanlandırıyor.
Geçmişe doğru baktığımızda bir çok icat ve buluş ile karşılaşırız. Tabi icat nasıl yapılır sorusunu sorduğumuzda ise değişik cevaplar alırız. İcat ve buluşları tarih sırasına koymak istediğimizde ise karşımıza uzun bir liste çıkıyor. İşte o liste: MıLATTAN ÖNCE ” 4241 Mısır ilk hassas takvim yapıldı ” 3200 Tekerleğin ilk kez Mezopotamya’da ve orta Avrupa’da kullanıldığı…
454 derecede erişmiş bir kurşun kabına elinizi sokar mısınız? Sokarsanız ne olur? Bir kabın içinde külçe kurşunları eritmeye başlıyorlar. Sıcaklık yaklaşık olarak 454 dereceye kadar yükseliyor. Sonrada elinizi bu eriyik kurşunun içine daldırıp çıkarıyorsunuz. Sizce ne olur? Hiçbir şey. Evet hiçbir şey. Elinizi içerisine daldırdığınız kurşun sıvısı elinizi yakmaz. Nasıl olur derseniz aslında şöyle; elinizi…
Hava yastıkları aslında uçak kazaları için tasarlanmıştı Hava yastıkları 80’li yılların başında ortaya çıktıklarından beri binlerce hayatı kurtarmışlardır. Aslında hava yastıkları İkinci Dünya Savaşı sırasında uçakların yere çakılmalarında bir önlem olarak tasarlanmış ve ilk patent o zamanlarda alınmıştı. Hava yastıklarının arabalara uygulanmasında birçok problemle karşılaşıldı. Basınçlı havanın araba içinde muhafazası, süratle şişmenin sağlanması, ani şişme…