Hafıza Teknikleri

Bilgiyi hafızada nasıl tutarız? Bilgileri hafızada tutmak için iki temel ilke vardır; hayal gücü ve çağrışım. Bu iki yolla bilgileri hafızaya alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan bazıları şunlardır: 1- Çok ve çarpıcı hayal kur. 2- Abartarak renklendirerek ve hareketlendirerek hayal kur. 3- Daima olumlu düşün. Hafızaya alırken kullanılan sistemlerden bazıları şunlardır. Bağlama metodu: Bilgilerin belirli…

Quilling – Çiçek

Yandaki resimde gördüğünüz gibi papatya benzeri çiçekler oluşturacağız şimdi sizlerle. Bu tekniğin adına quilling deniliyor. Türkçe çevirisi sarmalama. Aslında çok basit bir teknik. Zaten bununla ilgili gerekli bilgileri burada ve burada ve hatta burada sizlerle paylaşmıştık. Teknik oldukça basit ve malzeme gereksinimi olarak tek ihtiyacınız olan kağıt şeritler. Bunları sarmalayarak değişik şekiller oluşturuyoruz. İşte bu papatya benzeri…

Kuantum Düşünce Tekniği

“Kuantum Düşünce” üst nitelikli bir düşünme biçimidir. Sıradan düşünce biçimleri kendisini tekrar eden, etkisiz ve sınırlı enerjilerdir. Değiştirme ve oluşturma güçleri yoktur. Daha çok vehim, kuruntu, başıboş hayaller biçiminde akar. Oysa Kuantum Düşünce derin düzeyde, atom altı alanda etkili olabilecek tarzda bir yaratıcı düşünme biçimidir. Özel bir bilinç düzeyine girerek, özel olarak kurgulanmış sözel ve…

Hücrelerinize Kadar Öğrenin

Bir eğitimin geçerli olabilmesi için 21 gün taktiği gereklidir. Yani hücrelerinize kadar öğrenmek istiyorsanız bunu 21 gün içinde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer sınava son gün çalışıyorsanız başarılı olamazsınız çünkü 21 gün önceden başlamanız gerekmektedir çalışmaya. Zaten bu da aynı tempo ile sürekli çalışmak demektir. Sınavdan son 21 gün önce başlarsanız eğer aynı saatte kalkıp, sınavın başladığı saatte…

90 Saniyede Ezberleme

İngilizcede olsun diğer derslerde olsun eğer ezberleme ile başınız dertte ise bu konu tam size göre. Karşınıza çıkan listeleri, kısaltmaları, kelimeleri, sayıları ezberleyemiyorsanız işte yöntemi. 10 malzemelik bir listeyi 90 saniyede ezberleyebilir misiniz? İşte size kolay yoldan en iyi ezberleme taktiği. Hafızanızı geliştirmenin en iyi yolu hafızanızı çalıştırmak ve birçok duyunuzun bilgilerin algılanmasında yardımını sağlamaktır….

Quilling Temel Şekiller

Artık quilling (sarmalama) yöntemi oldukça popüler olmaya başladı özellikle de origamiden sonra. Bu arada sabırlı olan herkes quillin ile uğraşıyor. Bizde bu gençlerimize biraz yol göstermek için birkaç temel şekil göstereceğiz. Quillingde gerekli malzeme aslında yok denecek kadar az. Yapıştırıcı, kağıt şerit ve bir kürdan. Bazen kürdan sizi sıkıntıya sokabiliyor o zaman kürdanın üstünü maket…

Hızlı Okuma Nasıl Olur?

HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ Bilginin hızla çoğaldığı çağımızda hızlı okuma tekniklerini öğrenmek neredeyse zorunlu bir hale gelmiştir. Hızlı okuma tekniklerini öğrenmek ve kullanmak yazılı materyalleri hem daha hızlı okumanızı, hem de daha fazla anlamanızı sağlamaktadır. Her okumanın kritik noktası, okumadan önce okuyacağınız materyalden hangi bilgileri almak istediğinizi bilmekten geçer. Amacınız okuyacağınız dokümanın tartıştığı konunun sadece yapısını…

Hızlı Okuma

Eğer etkili bir şekilde hızlı okumak istiyorsanız tek yapmanız gereken biraz çalışmak. Yapılan araştırmalarda hızlı okuyan kişilerin %80 hafıza tutma başarısı varken normal hızda okuyan bir kişi okuduğunun sadece %60’ını hafızasında tutabilir. Örnekle açıklamak gerekirse normal hızda okuyan bir kişi dakikada 200 kelime okur ve bunun içinden 120 kelimesini hafızasında tutabilir oysa ki hızlı okuyan…

Canlı Bir Hafıza İçin İpuçları

Canlı bir hafızaya sahip olmak için yapmamız gereken sadece 10 alıştırma. 1- Ters el alıştırması: Sağ eliniz yerine biraz da sol elinizi kullanmaya başlayın. Saçlarınızı sol elinizle tarayın kalemi ters elinizle tutun mesela. Sonuç olarak rutin alışkanlıklarınızı kırar ve beyninizin kullanmadığınız diğer yarısını da harekete geçirmiş olursunuz. 2- Çocuk oyunu alıştırması: İşe veya alışverişe giderken…