Hafıza Teknikleri

Bilgiyi hafızada nasıl tutarız? Bilgileri hafızada tutmak için iki temel ilke vardır; hayal gücü ve çağrışım. Bu iki yolla bilgileri hafızaya alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan bazıları şunlardır: 1- Çok ve çarpıcı hayal kur. 2- Abartarak renklendirerek ve hareketlendirerek hayal kur. 3- Daima olumlu düşün. Hafızaya alırken kullanılan sistemlerden bazıları şunlardır. Bağlama metodu: Bilgilerin belirli…

Sınav Stresi ve Sınava Çalışma

Sınav döneminin gelmesi ile öğrenciler ikinci dönemin ilk yazılılarına girmeye başladılar. Geçen dönemdeki aldıkları notları çok düşünmeyerek yeni bir dönemde daha iyi notlar almaya çalışan öğrenciler stres ile yeniden tanıştı. Özellikle SBS’ye hazırlanan öğrenciler sınav stresini daha çok üzerlerinde hissediyorlar. Sınav stresinin azalması genellikle kendinize güvenle olur ve bunun içinde iyi bir çalışma planına ihtiyacımız…

Hızlı Okuma

Eğer etkili bir şekilde hızlı okumak istiyorsanız tek yapmanız gereken biraz çalışmak. Yapılan araştırmalarda hızlı okuyan kişilerin %80 hafıza tutma başarısı varken normal hızda okuyan bir kişi okuduğunun sadece %60’ını hafızasında tutabilir. Örnekle açıklamak gerekirse normal hızda okuyan bir kişi dakikada 200 kelime okur ve bunun içinden 120 kelimesini hafızasında tutabilir oysa ki hızlı okuyan…