Gebelik Testleri
Eskiden şimdiki gibi gebelik testleri yokmuş. Tabi gebelerin çocuk sahibi olup olmadıklarını anlamak için de çeşitli yöntemler denemişler. Bunlardan en başta geleni (Mısırlılar zamanında) arpa ve buğdayın üzerine gebenin idrarını damlatmak olmuş. Eğer filizlenme varsa gebelik oluşuyor anlamına geliyormuş.
Daha sonraları ise kadının idrarı fare ve tavşanlara enjekte edilmeye başlanmış. Enjekte işleminden sonra hayvan öldürülüp yumurtlamasına bakılmış. Tabi bu da bir zaman sonra oldukça fazla hayvan telefine neden olduğu için bu yöntem de terk edilmiş.
Daha sonra bulunan yöntem ise kurbağalar üzerinde denenen bir yöntem. Gebenin idrarı kurbağaya enjekte edildikten sonra yumurtlayıp yumurtlamadığına bakılmış. Kurbağa 24 saat içinde yumurtlarsa gebelik olumlu oluyormuş. Bu testi bir kaç kez kullanılabilir duruma getirmişler. Böylece hayvan telefine de son verilmiş.
Daha sonra 1959 yılında radyoimmün ile daha hızlı ve net bir şekilde sonuç alınırken 1970’li yıllardan sonra evlerde kullanılabilir duruma gelmiş.
Kadın idrarı ne alaka diyecek arkadaşlar için söylemek istiyorum. Gebeliğin en büyük belirtisi idrardaki beyaHcG hormonudur. İşte bu horman çimlenmeyi ve yumurtlamayı sağlar.
Zaman olarak baktığımızda ise yaklaşık 1 haftadan 10-15 saniyelere kadar indirilmiştir.