Similar Posts
Dünya’nın En Zehirli Hayvanı
Kokoi zehirli ok kurbağaları (Dendrobatidae), Kolombiya ve Güney Amerika’da yaşarlar. Derileri parlak ve canlı renktedir. Bu nedenle kokoiler orman zeminde kolayca görülebilen kurbağalardır. Genç olanları kahverengi veya siyahtırlar. Bunlarda henüz zehir yoktur. 175 türü bulunur. Kokoi zehirli ok kurbağalar yumurtalarını yapraklara bırakırlar. Yumurtadan çıkan kurbağalar babalarının derilerindeki salgı sayesinde gelişimlerini tamamlarlar. Gelişimi tamamlanan kurbağalar suya…
Sivrisinekler Neden Sokar?
Sivrisinek türlerinin yalnız dişileri kan emer Dünyada yaklaşık üç bin sivrisinek türü olduğu bilinmektedir. Bunların çoğu insana saldırmaz. Zaten aksi olsaydı dünyanın her yerinde bulunabilen bu yaratıklar ormanda, dağda, insan bulunmayan yerlerde yaşamlarını idame ettiremezlerdi. Erkekler çiçek özleri ile beslenirler Yumurta üretme gibi bir dertleri olmadığından insanları sokmazlar İnsanların kanlarını emerek yaşayan sivrisinek türlerinin yalnız…
Neden Yemek Seçeriz
Lezzet, halk arasında yiyeceğin tadı olarak bilinir, halbuki tat, lezzet duyusu içindeki faktörlerden sadece bir tanesidir. Yiyeceğin lezzetini, tadının yanı sıra kokusu, sıcaklığı, sertliği, görünüşü ve içindeki baharatlar da belirler. Lezzet duyusu ayrıca kişinin yaşına, sigara içip içmemesine halta dişlerindeki protezlere bile bağlıdır. Yemek ağza gönderilmeden önce, gözler dış görünüşü hakkında beyine bilgiler gönderirler. Sonra…
Neden Esnerken Ağzımızı Kapatırız?
Başlığı okuduğunuz zaman bile esnediniz değil mi? Hele bir de resmi gördünüz artık sizin esnemenize kimse engel olamaz. İşte bilinçaltının kuvveti. Uykunuz olmasa bile esniyorsunuz. İnanın ben de yazıyı esneyerek yazıyorum 🙂 Gelelim esnemenin nedenine. Esneme eylemi çok uzun zamanlara dayanıyor. Soluma ve oksijen bakımından oldukça etkili olan esneme insanlar için bir gereklilik. Esnerken ağzımızı…
Kutup Işıkları
Auroralar (kuzey/güney kutup ışıkları) gökyüzündeki, özellikle kutup bölgelerinde gökyüzünde gözüken, dünyanın manyetik alanından gelen yüklü parçacıkların çarpışmasından kaynaklanan doğal ışımalardır. Bu ışımalar, genellikle geceleri gözlemlenir, ağırlıklı olarak İyonosfer’de meydana gelir. Kutup aurorası veya kutup ışıkları olarak da anılır. Bu olgu yaygın olarak 60 ve 72 derece kuzey ve güney enlemleri arasında görünür, bu da arktik…
Sezaryen Ne Demek?
Sezaryen normal doğumun gerçekleşemediği durumlarda anne karnının yarılarak bebeğin alınması durumudur. Son zamanlarda oldukça fazla tartışması çıkan bu konuda belki kelime anlamını öğrenmek isteyebilirsiniz. Medeniyetin mimarları Romalılar eski tarihlerde Dünya ile ilgili bir çok konuda önayak olmuş ve bilimin gelişmesine katkıda bulunmuşlardır. Özellikle gökyüzü ile ilgili çalışmaları sonucu bir günün 24 saat oluşu veya ayların…