Quilling ile Kelebek Yapımı
Yandaki gibi bir kelebek yapmayı kim istemez ki hem de quilling yani sarmalama metodu ile.
Quilling metotlarını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu metotlardan sadece bir tanesini yani göze benzeyen olanını kullanarak bir kelebek oluşturacağız.
Gerekli olan malzemeler ise bütün quilling yani sarmalama tasarımlarında karşımıza çıkan kağıt şerit ve yapıştırıcı. Pek gerek olmasa da kendi kalemini kullanmak yararlı olacaktır.
.
.
Öncelikle bir şerit alarak sarmalamaya başlıyoruz. Oluşturacağımız bölüm kelebeğin kanatlarını oluşturacak.
.
.
.
.
.
.
Şeritlerin uzunlukları quilling tasarımları için sabittir. Fakat biz kendimiz oluşturuyorsak bu şeritleri o zaman kendi hayal gücümüze ve isteğimize göre şeritleri oluşturabiliriz.
.
.
.
.
.
Sarma işlemleri bittikten sonra belirli bir gevşetme yaparak katlama işlemlerini yapıyoruz. Katlama işlemlerinden sonra istediğimiz tasarıma ulaşınca hemen yapıştırıcı ile sabitlememiz gerekiyor.
.
.
.
.
.
Sonuç olarak ilk adımımızı bu şekilde tamamlamamız gerekiyor. Bu şekilde tamamladıktan sonra diğer adımlara geçebiliriz.
.
.
.
.
.
.
Kelebeğimizi oluşturacak sarmallar bunlar olacağı için bunları tek tek yapmalıyız.
İki adet 15 cm uzunluğundaki şeritlerden oluşmuş büyük kantlar. (Turkuaz renkli)
İki adet 10 cm uzunluğundaki şeritlerden oluşmuş küçük kanatlar. (Yeşil renkli)
Bir adet 12 cm uzunluğundaki şeritten oluşmuş gövde. (Sarı renkli)
Ve 3 cm uzunluğundaki şeritten oluşmuş antenler. (Mor renkli)
Son aşama olarak artık gövdemizin etrafına kanatları ve antenleri yapıştıracağız. En güzel ve görünüm açısından hoş olan yerlerden gövdemize yapıştırabilirsiniz.
.
.
.
.
.
Şeritleri büyültüp veya küçülterek istediğiniz kadar kelebek oluşturabilirsiniz. Hatta aynı türden olmayıp değişik katlamalar ile değişik şekillerde bir kelebek sürüsü elde edebilirsiniz.
İşin yaratıcılığı size kalmış. Hatta bunları bir misina yardımı ile tavana asıp evin içinde gezinen sarmal kelebek sürüsü oluşturabilirsiniz.
Kolay gelsin.