Quilling Temel Şekiller

Artık quilling (sarmalama) yöntemi oldukça popüler olmaya başladı özellikle de origamiden sonra.

Bu arada sabırlı olan herkes quillin ile uğraşıyor. Bizde bu gençlerimize biraz yol göstermek için birkaç temel şekil göstereceğiz. Quillingde gerekli malzeme aslında yok denecek kadar az. Yapıştırıcı, kağıt şerit ve bir kürdan. Bazen kürdan sizi sıkıntıya sokabiliyor o zaman kürdanın üstünü maket bıçağı ile birazcık ayırın.

.

.

.

.

.

Sıkı yuvarlak: En çok kullanılan biçimdir. Sol elinizin baş ve işaret parmağı arasına bir şerit alın, diğer elinize iğneyi alarak kağıdın en uç kısmı üzerine yaslayın, dolamaya başlayın. İlk yapışta belki biraz zorlanabilirsiniz, kağıt kayabilir. Kağıdı çok hafif ıslatarak tekrar deneyin. Kısa sürede alışacaksınız. Kağıdı sıkıca dolayın. Sonuna gelince uç kısmına çok az tutkal sürerek yapıştırın. İğneyi çıkarın.

Gevşek yuvarlak: Sıkı yuvarlakta olduğu gibi şeridi dolayın, ancak ucunu yapıştırmadan önce baş ve işaret parmağınızın arasında, yuvarlağın istediğiniz çapa gelinceye kadar gevşettikten sonra ucunu yapıştırın.

Ucu açık yuvarlak: Sıkı yuvarlakta olduğu gibi şeridi dolayın, ancak ucunu yapıştırmayın. Şeridin tamamen açılmaması için kağıdı elinizle şekillendirin.

Göz: Gevşek bir yuvarlak yaptıktan sonra yapışkanlı ucu dipte kalacak şekilde iki ucu iki elinizin baş ve işaret parmakları arasında sıkıştırarak resimdeki gibi şekillendirin.

Damla: Yine gevşek bir yuvarlak yapın ve ucunu yapıştırın. Bu defa parmaklarınızla yuvarlağın sadece bir ucunu sıkıştırın.

Yana kıvrık damla: Damla şeklini yaptıktan sonra şeridin bir tarafına parmağınız ile bastırarak yuvarlatın ve yana doğru kıvrık bir şekil verin.

Yaprak: Göz şeklini oluşturduktan sonra şeklin her iki ucundan ters yöne doğru bastırarak resimdeki şekli verin.

Yarım daire: Gevşek bir yuvarlak yaptıktan sonra parmağınız ile tamm orta kenarlarını kıvırın, düz bir çizgi olacak şekilde bastırın.

Ay: Önce yarım bir daire oluşturun. Ardından dairenin düz kısmını içeri doğru bastırarak ay şekli verin.

Üçgen: Gevşek bir yuvarlak yaptıktan sonra üç tarafını da düz kenar olacak şekilde bastırın ve üçgen şekline getirin.

Kare: Gevşek bir yuvarlak yapın, bu defa dört kenarı düz olacak şekilde bastırın ve kare şeklini verin.

Ördek ayağı: Gevşek bir yuvarlak yapın,bir ucunu sivriltin, diğer ucuna da iki eşik parça olacak şekilde ortadan bastırın.

Füze: Bir üçgen şekli yapın, üçgenin uzun kenarının ortasına bastırarak füze şeklini verin.

Kalp: Elinize bir şerit alın ve bir ucundan dolamaya başlayın. şeridi ortasına gelmeden az önce dolamayı bırakın. Aynı işlemi diğer ucunu da dolayarak tekrarlayın. Şeridin ortada düz kalan bölümünün tam ortasından içe doğru kıvırarak kalp şekli oluşturun.

Koç: Kalp şeklinde olduğu gibi şeridin iki ucunu şeridin ortasına gelmeden biraz önce bırakacak şekilde dolayın. Bu defa düz kalan kısmın ortasını dışa doğru kıvırarak şekli oluşturun.

İşte bu temel şekillerin kullanılarak yapıldığı birkaç çalışma:

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir